Kledinggroothandel.nl
Kledinggroothandel.nl

Kindermode

Kinderen willen zich steeds vaker volwassen gaan kleden. Kinderkleding begint daarom steeds meer te lijken op volwassen mode. Toch verschilt kinderkleding in de styling, pasvorm en details.

Kinderkleding

Kindermode is te verdelen in drie groepen; van nul tot een jaar, van nul tot anderhalf jaar, van anderhalf tot vijf jaar, vijf tot twaalf jaar. Collectie's worden ook basis van deze groepen ingedeeld. Hieronder zal kort worden toegelicht wat onder categorie├źn verstaan wordt:

Van nul tot anderhalf jaar

Deze leeftijdscategorie wordt ook wel newborn of baby genoemd. Dit zijn de maten 50 tot en met 86 en dit zijn de kleinste maten die in de kinderkleding worden verkocht.

Van anderhalf tot vijf jaar

Onder de leeftijdscategorie vallen peuters en kleuters en gaat van maat 92 tot en met 116.

Van vijf tot twaalf jaar

De maten in de deze leeftijdscategorie gaan van 128 tot en 176. In deze categorie vallen zowel kinderen als tieners. Tieners hebben een moeilijk maat, aangezien ze zich graag volwassen willen kleden maar hun maten afwijken van de volwassen maten.

Eigenschappen kinderkleding

Voor kinderkleding is het een vereiste dat het comfortabel en praktisch zit. Kinderen spelen graag en zijn bewegelijk, daarom valt kinderkleding ruimer en moet het slijtvast zijn. Ook word er veel gebruik gemaakt van ritsen, aangezien kinderen zich vaker uit aan en uit kleden.

Gerelateerde artikelen over kinderkleding.