Kledinggroothandel.nl
Kledinggroothandel.nl

Het starten van een kinderkleding webwinkel

Veel ondernemers starten tegenwoordig met de verkoop van kinderkleding via het internet. De website neemt in dit geval de functie van een stenen winkel over. In dit artikel zullen de punten worden beschreven waaraan een startende ondernemer moet denken.

Bedrijfsnaam en domein

Voordat er begonnen wordt met het opzetten van een website, is het belangrijk om eerst een goede bedrijfsnaam en domein te formuleren. Deze naam moet uniek zijn en het domein moet vrij zijn. Ook zal er rekening moeten worden gehouden dat er geschikte gebruikersnamen op social media beschikbaar zijn.

Professionele website

Om door de klant serieus te worden genomen is het belangrijk dat de webwinkel een professionele uitstraling heeft. Dit zal de ondernemer moeten realiseren door een overzichtelijke lay-out en een gebruiksvriendelijke systeem te ontwikkelen. Indien u dit niet zelf kunt, is het aan te bevelen om een professioneel webdesign bureau in te schakelen. Dit vergt wel investeringen, maar op langere termijn verdient u dit dubbel en dwars terug.

Webhosting

Naast het feit dat een website een professionele uitstraling dient te hebben, zal men er ook voor moeten zorgen dat de website goed bereikbaar is en geen downtime heeft. Heel simpel gezegd: wanneer de website uit de lucht is kan de ondernemer geen omzet genereren. Bespaar dus nooit op webhosting.

Breed assortiment

Om een kinderkleding webwinkel succesvol te laten draaien, is het van belang dat er een breed assortiment in de webwinkel wordt aangeboden. Klanten die op het internet kopen willen graag de keus hebben uit een breed assortiment en zien niet graag dat een artikel is uitverkocht. Indien de winkelier hierin te kort schiet, is de stap voor de klant naar een andere webwinkel snel gemaakt.

Gerelateerde artikelen over marketing.