Kledinggroothandel.nl
Kledinggroothandel.nl

Gebruik van materialen in kleding

Voor het produceren van kinderkleding kan er gekozen worden voor verschillende materialen. De keuze van een bepaalde grondstof hangt af van de kosten en het uiterlijk wat de ontwerper met het gebruik hiervan wil creëren.

Textuur

Met textuur wordt het gevoel bedoeld dat men krijgt wanneer er met de vingertoppen langs wordt gegaan. De manier waarop de stof aanvoelt wordt bepaald door de textuur. Dit kan bijvoorbeeld ribbelig, ruw of glad zijn.

Glans

Glans kan een uniek effect geven aan het uiterlijk van de kinderkleding. Het hangt van het materiaal wat gebruikt is, hoe de kleur overkomt. Dit wordt mede bepaald door de oppervlakte van de stof.

Valling

Onder valling wordt de wijze waarop de stof langs het lichaam valt verstaan Doordat de stof soepel is kan de stof los hangen. Ook is het mogelijk dat de stof stug valt.

Greep

De greep is het gevoel dat wordt opgewekt wanneer de stof wordt vastgepakt. Een stof kan zacht, stevig of stug aanvoelen.

Uitstraling

In het vakgebied wordt de uitstraling van de stof ook wel het stofbeeld genoemd. Voorbeelden van mogelijke stofbeelden zijn elegantie, harig stoer of feestelijk. Trends worden vaak omschreven in stofbeelden.

Gewicht

Het hoge gewicht van de stof kan het kledingstuk een gevoel van kwaliteit geven. Echter is het in sommige gevallen niet gewenst dat een stof zwaar is.

Gerelateerde artikelen over materialen.