Kledinggroothandel.nl
Kledinggroothandel.nl

Adviseren van kinderen bij aankoop van kinderkleding

De verkoop van kinderkleding is erg specialistisch. Bij het heven van advies bij de verkoop van kinderkleding, zal namelijk een geheel andere aanpak moeten worden toegepast dan bij kleding voor volwassen.

Kind en ouder

Bij de verkoop van kinderkleding is zowel de ouder als het kind zelf degene die beslist. De aandacht van de verkoper of verkoopster dient daarom uit te gaan naar zowel het kind als de ouder. Het kind moet de kleding mooi vinden en fijn vinden zitten. De ouder moet daar in tegen overtuigd zijn over kwaliteit en de prijs van het product.

Het passen van kinderkleding

Veel kinderen vinden het passen niet fijn. Vaders en moeders vinden het daarom prettig als de winkelmedewerker hierbij meehelpt. Let bij het passen goed op de pasvorm, want kinderen kunnen dit moeilijk zelf inschatten. Als een kind bij het passen tegen gaat werken, laat de ouders dit dan zelf oplossen. Het is niet aan de winkelbediende om zich te bemoeien met de opvoeding van het kind.

Prijsweerstand

Ook bij kinderkleding zal de winkelier te maken hebben met prijsweerstand. Dit is het geval wanneer de prijs voor de ouders een belangrijk koopmotief is. Deze personen kijken eerst naar de prijs waarna het kledingstuk verder bekeken wordt. Het is belangrijk dat de winkelier zijn advies hierop aanpast. De winkelier kan in zulke gevallen ervoor kiezen om een goedkoop alternatief aan te bieden of om de prijs-kwaliteitsverhouding van het artikel te benadrukken.

Gerelateerde artikelen over marketing.